Българският защитник Кристиан Димитров изигра първи мач и успя да вкара първия си гол в румънското първенство. Пловдивчанинът започна като титуляр в дербито ФКСБ (Стяуа) – ЧФР Клуж, завършил 3:1. Това беше и последен мач и за двата отбора през този сезон. 
25-годишният централен бранител дойде през зимата от Хайдук (Сплит), но така и не успя да се пребори за титулярно място при румънските шампиони. В дербито обаче му се получи да изравни в 45-ата минута с глава след центриране на Чиприян Деак от ъглов удар. 
Октавиан Попеску откри резултата в 30-ата минута в полза на ФКСБ, след като първият му удар беше избит от Димитров, но топката се върна отново у крилото на домакините и при повторението не сбърка.
Само след 6 минути гостите можеха да изравнят. Овидиу Хобан прати топката в мрежата, но след преглед с ВАР (система за видеоповторения в помощ на съдиите) се видя, че Адриан Петрила е в засада. В последната минута на първата част обаче Димитров възстанови равенството.
През второто полувреме ФКСБ продължи да доминира и логично стигна до нови две попадения. И двата гола бяха дело на Адриан Шут, който вкара в 64-ата и в 87-ата минути.
Победата е основно за престиж на ФКСБ, след като още миналата седмица ЧФР Клуж спечели шампионската титла с 57 точки. С тази победа ФКСБ събра 56 и остана на 2-о място, следвани от Университатя (Крайова) с 48 и Волунтари и Фарул с по 32.