Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:
Източна конференция, полуфинали:
Тампа Бей – Флорида                                           5:1
*Тампа Бей води в серията с 3-0 победи

Ню Йорк Рейнджърс – Каролина                            3:1
*Каролина води в серията с 2-1 победи

Западна конференция, полуфинали:
Едмънтън – Калгари                                             4:1
*Едмънтън води в серията с 2-1 победи
 
Шампионите от последните два сезона в НХЛ Тампа Бей върви към нов финал в Изтомната конференция, след като поведе с 3-0 победи в серията срещу Флорида. Стивън Стамкос вкара два гола, а Никита Кучеров добави едно попадение и три асистенции за 5:1 в третата среща между двата отбора.
Кори Пери и Ерик Чернак също бяха точни, а притежателят на приза Кон Смит Трофи Андрей Василевски спаси 34 удара.
Мач номер 4 е тази вечер на тяхната Амали Арена, където те са спечелили три от четирите мача с този съперник през сезона. Ако спечелят, те ще стигнат на шести финал в Източната конференция в последните осем години.
Сам Райнхарт изравни за Флорида в 16:07 минута на мача, след като Кори Пери беше дал преднина на домакините. В следващите два периода паднаха по два гола във вратата на Сергей Бобровски, който иначе отрази 31 изстрела.
Ню Йорк Рейнджърс спечели първа победа в другия полуфинал на Изток срещу Каролина, надделявайки у дома с 3:1. Мика Зибанеджад вкара един гол и подаде за още един, а вратарят на победителите Игор Шестьоркин отрази 43 изстрела.
Крис Крайдър покачи на 2:0 в 5:55 минута на втория период, възползвайки се от подаване на Зибанеджад. Тайлър Моут се разписа за 3:1 след самостоятелен пробив минути и половина преди последната сирена. За Каролина Нино Нийдеррайтер намали на 1:2 в 8:18 минута на втората част.
Хърикейнс се представят тотално различно при домакинствата, където имат 6-0 победи и 0-4 поражения при гостуванията.
Едмънтън Ойлърс поведе на Запад в изцяло канадския сблъсък срещу Ванкувър, след като надделя с 4:1 в третата среща. Ивандър Кейн избухна с три гола в рамките на шест минути във втората третина от мача. Леон Драйзайтъл пък постави рекорд с четири асистенции в една третина по време на плейофите.
Зак Хюмън отбеляза четвъртия гол в мача за Нефтодобивниците, които вече водят с 2-1 в серията. Конър Макдейвид прибави още три подавания. Майк Смит, който беше заменен в третия период от Мико Коскинен след сблъсак с Милан Лучич, отрази 31 удара. Макдейвид вече има 23 точки в плейофите – 6 гола и 17 асистенции в 10 мача. Само трима са с по-добри показатели в историята на елиминациите – Уейн Грецки (29 точки през 1983-а и 25 точки през 1985-а), Марио Лемьо (25 през 1992-а) и Рик Мидълтън (23 през 1983-а).
Единственото попадение за Калгари вкара Оливър Килингтън, оформяйки крайното 1:4 4:10 минути преди края на срещата.