Петима футболисти на Черно море напускат отбора след края на сезона, разкри след последната среща на варненския тим от efbet Лигата срещу тима на ЦСКА-София наставникът Илиан Илиев.
"Влатко Дробаров и Пабло Гарсия ги изпратихме сега в съблекалнята. Благодарихме им. Със Сами ел Анаби и Юлиус Каспаравичус се разделяме, а договорът на на Родриго Вилела изтича", обясни специалистът. 
"Това сигурните пет човека, които напускат. Имаме две седмици почивка. На 5 юни започваме подготовка, а причините ги знаете – заради Световното първенство, но мисля, че можеше да се отпусне още една седмица. Малко е почивката", каза треньорът.
"Ще търсим играчи на позициите като на напускащите. Централен защитник напуска, вътрешен халф, основни хора, и външен халф ще трябва да намерим, така че трима-четирима футболисти ще трябва да се подсилим, тъй като видяхте, че има млади момчета, играха, но някои още не са готови и по-точно в този момент те да предложат тази класа, която имат противниците, за да се съревноваваме", коментира още той.