Вторият ден от фестивала Vida Art-2022 поднесе много изненади за деца и възрастни. Десетки бяха почитателите, които дойдоха пред сцената на БиблиоПощата в Крайдунавския парк на Видин и се забавляваха с авторското шоу на марионетиста Теодор Борисов, видя репортер на БТА.
Интересни бяха и срещите с различни изкуствата. В организираните три работилници участваха деца на различни възрасти, които се докоснаха до тайните на фокусите заедно със звездата от „България търси талант“ Юрий Захариев и изработваха кукли с Теодор Борисов, навлязоха в тайните на театъра с Илиян Диков, студент в НАТФИЗ.
След шоуто на лятната сцена в крепостта „Баба Вида“ на Magic stand-up comedy, с участието на Иван Динев-Устата и Юрий Захариев, които забавляваха публиката с лични истории и магическата атмосфера на фокусите, тази вечер на сцената излязоха актьорите от Общинския драматичен театър "Владимир Трендафилов", които представиха постановката „Женско царство“.
Българският кинохит „Завръщане 2” събра многобройна публика под открито небе край средновековната крепост в първата фестивална вечер. Специален гост бе режисьорът на продукцията Ники Илиев. Фестивалът Vida Art късно тази вечер ще завърши отново, за втори пъти, с кино под звездите. Организаторите на фестивала – община Видин и Еvent Masters, за любителите на седмото изкуство и финал на събитието са избрали сръбския хитов филм „Южен вятър 2: Ускорение“.