Руският полузащитник Денис Черишев обяви в профила си в Инстаграм, че напуска испанския футболен клуб Валенсия. Той играе за тима от юли 2019 година, а настоящият му договор изтича в края на месец юни.
"В продължение на четири години защитата на тези цветове нямаше да е възможна без всеки партньор в това семейство. Искам да благодаря на моите съотборници, техническия персонал, медицинския щаб и всички служители на този велик клуб. И най-вече огромно благодаря на феновете, Вие винаги сте с отбора, дори в трудни моменти. Днес се сбогувам с Вас с благодарност, че ми беше позволено да стана част от историята на вашия клуб", написа Черишев.
31-годишният руснак игра за Валенсия през 2016-а и през сезон 2018/2019 под наем, а през лятото на 2019 година подписа договор с клуба. Общо той има 122 мача, в които е отбелязал 11 гола и е направил 12 асистенции. Също така Черишев има 12 попадения в 33 срещи за руския национален отбор.
Валенсия победи Селта Виго с 2:0 снощи в последния кръг за сезона на първенството на Испания и завърши на девето място в класирането.