Под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за това, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на четирима души. Това съобщиха от държавното обвинение.
На 21 май, около 18:30 часа, на главен път Пловдив - Карлово, в участъка край град Баня, е възникнало пътнотранспортно произшествие, на мястото на което са се намирали три леки автомобила – „Опел", „Фолксваген Голф" и „Дачия". Те са пътували в посока към Карлово. При катастрофата единият от тях - лек автомобил  "Опел", управляван от 62-годишен мъж, се е ударил в крайпътно дърво. В резултат на това е загинал водачът, както и мъж на 33 години, и две жени - на 55 и 33 години, които са пътували в автомобила.
По първоначални данни причина за пътнотранспортното произшествие е маневра за изпреварване от водача на единия автомобил, когато не е било безопасно.
Разпитани са установените свидетели, очевидци на инцидента. Водачите на другите два автомобила са тествани за алкохол и наркотици с технически средства, като пробите им са отрицателни. Те са дали и кръвна проба за изследване.