Бившата водачка в световната ранглиста при жените Анжелик Кербер (Германия) спечели първи турнир на клей след повече от шест години. На финала в Страсбург тя мина през три тайбрека, за да се наложи над Кая Юван (Словения) със 7:6 (5), 6:7 (0), 7:6 (5).
В най-дългия финал при жените от началото на сезона до момента в турнир на УТА трикратната шампионка от Големия шлем се нуждаеше от 3 часа и 16 минути, за да се справи със съпротивата на заемащата 81-ото място в ранглистата. Кербер, номер 2 в схемата на турнира и 22-а в подреждането на УТА, печели първа титла този сезон и 14-а в кариерата си изобщо. До днес последна титла на червен корт Кербер беше спечелила в Щутгарт през 2016-а година.
Двете до момента се бяха срещали веднъж на корта и то на Ролан Гарос 2020, когато Юван изненадващо победи именитата германка с 6:3, 6:3.
22-годишната Юван водеше с 5:2 в първия сет и беше пред сет-пойнт при 5:4, но Кербер се бори здраво, за да компенсира дефицита и след това да спечели тайбрека. Във втората част германката поведе с 4:1, след което резултатът беше изравнен за 4:4 и след 62 минути игра Юван мина лесно през тайбрека.
След ранни разменени пробиви в третия сет, двете се стабилизираха от началната линия и пак стигнаха до 6:6. В последния тайбрек за деня резултатът вървеше равностойно до 4:4, след което Кербер показа фин усет за две деликатни топки и спечели мача.