Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) е от днес в почивка. Вчера (20.05) "черно-белите" изиграха последната си официална среща за сезон 21/22 и завършиха наравно 1:1 на свой терен срещу ЦСКА 1948. Така тимът приключва годината без нито една победа в плейофната група 7-10 място и съответно нито една победа при новия си треньор Александър Томаш.
Томаш събира своите възпитаници за първа тренировка на 6 юни. От 13 юни до 25 юни Локомотив ще замине на подготвителен лагер в Банско, където ще изиграе и няколко контролни срещи. Сезон 2022/2023 започва официално на 8 юли.
Договорите на Парвиз Умарбаев, Кристиан Гомис и Лукас Салинас изтичат и тримата могат да се смятат вече като част от историята на клуба.
Парвиз Умарбаев се присъедини към Локомотив през 2016-та и от тогава до сега бе неизменна част от успехите на тима - две купи на България, сребърни медали в първенството, спечелена Суперкупа на България след успех над Лудогорец в Разград. В началото на 2020-та Лукас Салинас дойде в тима, а в края на същата година и Кристиан Гомис. Последните двама легионери също бяха важна част от големите успехи, които Локомотив постигна в последните години.
И за тримата се знаеше, че договорите им изтичат, но поради различни причини до тяхното подновяване не се стигна.