Носителят на наградата за "Най-добър защитник" Маркъс Смарт съвсем очаквано попадна в "Идеалния отбор на защитниците" в Националната баскетболна асоциация за сезон 2021/22.
Освен гарда на Бостън, сред петимата най-добри бранители попадна и крилото Микал Бриджес от Финикс Сънс, който остана подгласник на Смарт за индивидуалното отличие.
Мечтана петица се допълва от центърът на Юта Джаз Руди Гобер, крилото на на Милиоки Бъкс Янис Антетокунбо и крилото на Мемфис Гризлис Джарън Джаксън-младши.
За французина Гобер, който е трикратен носител на приза за "Най-добър защитник", това е шесто поредно попадане в "Идеалната петица на бранителите". За Антетокунбо това е четвърти пореден сезон сред най-добрите защитници, докато за Джаксън-младши това е дебют.
Заедно с "Идеалния отбор на защитниците" НБА обяви и втория отбор на защитниците. В него място намериха центърът на Маями Хийт Бам Адебайо, центърът на Бостън Робърт Уилямс III, крилото на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн, гардът на Милуоки Бъкс Джру Холидей и гардът на Филаделфия 76ърс Матис Тайбул.