„Икономика и морал“ е заглавието на новата книга на Джордж-Марк Райнов. Томът ще има премиера на 25 май в културен клуб „Тракия“, съобщават издателите от „Захарий Стоянов“.
„Имаме общество, което все по-очевидно не функционира рационално. Симптомите са навсякъде – Брекзит, изборите и събитията в САЩ, опитите за промени в конституцията и смяната на правителства в Италия, изборите във Франция, изборите в Германия, изборите в Австрия, положението в Каталуния, употребата на Украйна, „кризите“ във Венецуела и Еквадор, „македонският“ въпрос, коронавирусовата книза, неудържимо набъбващата деривативна криза и т.н., и т.н. Тези и буквално безброй други симптоми показват, че „нещо“ е фундаментално погрешно. Общо за всички тези симптоми е разширяващата се пропаст между богати и бедни. Тази част на света е в огромно системно затруднение“, пише Райнов в книгата.
Джордж-Марк Райнов е роден през 1945 г. в София. Той емигрира в САЩ през 1970 г. Специализира политически науки, бизнес администрация и макроикономика. От 1985 г. се е посветил на организационна, управленска и консултантска дейност на най-високо бизнес и политическо равнище в редица развиващи се държави. Член е на управителния съвет на Фондацията за единство и развитие на Камбоджа, както и на изпълнителното бюро на международната фондация „Св. Кирил и Св. Методий“, той е част от управителния съвет на Международната асоциация за борба срещу наркотрафика и наркозависимостта.
Автор е на многобройни публикации в периодичния печат, както и на пет книги за икономика и политика, сред които и „Да бъдеш човек“.