Автобиографичният филм на режисьора Джеймс Грей за съзряването му с участието на Антъни Хопкинс, Ан Хатауей и Джеръми Стронг направи силно впечатление на кинофестивала в Кан, съобщи Асошиейтед прес.
Гласът на режисьора с разтрепери, когато се обърна към аплодиращата го  публика."Това е моята история и вие я споделихте с мен", каза той за филма за детството си в Куинс през 80-те години на миналия век.
"Време за Армагедон" развълнува Кан както никой друг американски филм на фестивала тази година. Филмът на Грей е триумф за нюйоркския режисьор на "Имигрантката" и "Към звездите" не само заради подробния разказ за детството му, но и заради начина, по който преразглежда собствените си привилегии на бяло дете - как расата и парите могат да наклонят везните в годините на формиране на младите хора.
Пол Граф (Банкс Репета) е шестокласник по подобие на 53-годишния сега Грей в еврейско семейство от средната класа. В училище приятелят му  Джони (Джейлин Уеб) е чернокожо дете, към което се отнасят по-различно. Когато семейството на Пол решава да го изпрати в частно училище, разликата само се задълбочава. Връзките с днешното неравенство не са трудни за разгадаване. В частното училище Джесика Частейн се появява в ролята на юристката Мариан Тръмп, сестра на Доналд Тръмп.
За Грей "Време на Армагедон" е филм за настоящето и завръщане у дома след два по-различни филма - биографичния "Изгубеният град Z" и космическото приключение "Към звездите".