Израелски войници застреляха палестински тийнейджър при сблъсъци в размирен град на окупирания Западен бряг в ранните часове на днешния ден, съобщиха палестинското здравно министерство и местни медии, цитирани от Асошиейтед прес.
Засега няма коментар от израелската армия, която през последните месеци засили среднонощните си акции в град Дженин в северната част на Западния бряг.
Здравното министерство заяви, че загиналото момче е 17-годишният Амджад ал Файед. Ведомството допълни, че друго, 18-годишно палестинско момче, е в критично състояние, след като е било ранено при израелска стрелба.
Местни медии съобщиха, че пред бежанския лагер в Дженин са избухнали сблъсъци, след като израелските сили щурмували района. Засега не е ясно как е бил застрелян Файед.
Израел казва, че извършва "контратерористични действия" за задържане на издирвани екстремисти и организатори на неотдавнашните смъртоносни нападения на Западния бряг и в Израел.
На 11 май дългогодишна палестинска журналистка от сателитния канал "Ал Джазира" загина при отразяване на израелска военна операция в Дженин.