Студенти и преподаватели от Национална художествена академия (НХА) ще работят върху осъвременено лого и оформление на списание „ЛИК“, месечното издание на БТА за литература, изкуство и култура. За това се договориха генералният директор на агенцията Кирил Вълчев и ректорът на академията проф. Георги Янков.
Списанието, което агенцията възстанови и отново излиза всеки месец, продължава да използва старото си лого, създадено през 70-те или 80-те години на миналия век. Идеи за ново такова, както и за цялостния графичен дизайн на изданието ще бъдат събирани от възпитаниците на академията до есента. Освен това, студентите ще работят и върху ново оформление на рубриката „ЛИК“ и в уебсайта на БТА, съобщи Вълчев.
„Можем да постигнем много повече, г-н ректор. С Вас си сложихме срок около Деня на народните будители, 1 ноември, да имаме идеи от студенти и преподаватели, които в рамките на своето обучение ще имат възможност да направят нещо реално, което наистина ще бъде използвано“, допълни генералният директор на БТА.
Целта на сътрудничеството е и да бъде съхранена традицията на списанието, като поради тази причина няма да бъде променян неговият формат. 
Кирил Вълчев и проф. Георги Янков подписаха договор за партньорство между БТА и НХА. В рамките на споразумението ще бъдат провеждани и стажове на студенти от Академията в агенцията. Това ще се случи и с помощта на програмата „Студентски практики“ на Министерството на образованието и науката. / ГН