Изложба на миниатюрни макети на старинни къщи представи служителят в Районното управление на МВР в Мездра Красин Кръстев в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на общината, съобщиха от общинския пресцентър.
Красин Кръстев изработва къщичките в свободното си време. Експозицията, която се представя под наслов „С топлина в сърцето“, включва 12 макета на старинни български къщи. Всеки от макетите авторът е кръстил с красиви женски имена - „Биляна“, „Деница“, „Десислава“ и т.н.  По думите му, цитирани в съобщението, във всяка мъничка къщичка, която изработва, има скрито послание - да поддържаме българския дух, традициите, да обичаме българщината и, най-вече, - да обичаме България!“ 
Изкуството, което прави Красин, е изключително рядко, отбеляза художникът Евгени Кучков, който е куратор на изложбата. Според него, за да направиш такива неща, трябва "да притежаваш хладен ум, остър поглед и желязна психика, въобще, да си родѐн снайперист". Това са великолепни творби, които са радост за окото - и за петгодишно дете, и за 85-годишен човек, добавя Кучков. 
Красин Кръстев гостува в община Мездра със своите миниатюрни макети, като първата изложба в началото на годината премина при голям интерес, допълват в съобщението. Експозицията може да бъде видяна през следващия месец в Центъра за услуги и информация на партера на сградата на община Мездра.