Народното читалище „Михаил Донев – 1903“ в търговищкото село Лиляк подреди юбилейна изложба живопис  „С любов към природата“. Авторът на картините – Станка Миланова, е родом от селото, през зимните месеци живее при свои близки във Варна и сега показва платната си за почитателите от родния край, каза секретарят на културната институция - домакин, Ирина Василева. 
Във фоайето на читалището са изложени 46 картини, изпълнени с акрилни и маслени бои, които пресъздават моменти и образи от живата природа: пейзажи, цветя, животни и природни явления. Това е втората изложба, която правим с нея. Премина при голям интерес от страна на нейните близки и познати, жители на селото и гости от Шумен, обясни Василева.
По думите на секретаря, в центъра на творбите е живата природа. Има картини на бурно море, на спокоен планински пейзаж, много цветя, диви и домашни животни - голяма радост за очите на любители и на професионални художници. 
За мен е чест и удоволствие за 80-годишнината й да поздравя Станка Миланова и да й пожелая здраве, дух и време, изпълнено с творческо дръзновение и много любов, каза Василева.
Миланова е самоук художник. По професия е начален учител, а професионалният й път е преминал в местното училище. Така до таланта й са се докоснали и стотици деца през годините.