Третокласници от Средното училище (СУ) "Васил Левски" в Брезник проведоха час на открито, сред природата, в горския разсадник "Старият яз", съобщи пресцентърът на Югозападното държавно предприятие. Събитието е осъществено по идея на ръководителя на клуб "Пътешественици из етнографията на Граово" Нели Асенова, със съдействието на Държавното  горско стопанство в Брезник. 
Урокът е започнал със стихове за гората. Третокласниците са поднесли цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инж. Стамен Димитров (1921-2006). Негова е заслугата за развитието на горското стопанство у нас.
Малките брезничани, заедно с техните учители, са се запознали отблизо с различните видове растения и дървесни видове, отглеждани в разсадника. Те са посетили още дендрариума и оранжерията за отглеждане на фиданки за залесяване и облагородяване.
В края на заниманието учениците са получили тематични подаръци - коренчета от растението "Калина", които да засадят в дворовете на своите домове.