Живописни творби и светлинни инсталации ще събере под един покрив галерия „Сердика“ в предстоящата изложба „Фотони в цвят“. Експозицията ще бъде открита на 26 май и ще продължи до 17 юни, съобщават организаторите.
Автори на изложбата са Силвана Тодорова, която представя своите платна с акрилна живопис, и Иво Тодоров, който ще подреди светлинните инсталации. „Повече от 30 години съм ценител и колекционер на стари вещи, и за мен е истинска магия възможността да вдъхвам нов живот там, където е изгаснал. Това за мен не са обикновени лампи, това са истински арт светлинни инсталации, които носят мистиката от непреходността на времето”, казва Тодоров за своите творби.
Силвана Тодорова е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо. Повече от 30 години тя участва в изложби и арт проекти. Някои от нейните картини са притежание на частни колекционери в България, САЩ, Германия, Белгия, Гърция и др. Тодорова е и магистър по бизнес администрация.
Иво Тодоров е възпитаник на Техническия университет – София (филиал Пловдив). Негови произведения са намерили свои ценители в арт клубове, галерии, ресторанти, хотели, като някои от тях са и в ръцете на частни колекционери в България, САЩ и др. / ГН