Изявени учители, общественици и културни дейци получиха отличието „Почетен знак на Исперих“. Наградата се връчва по повод на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост, съобщиха от общинската администрация. 
Отличията бяха връчени на тържествена сесия на Общинския съвет. С почетния знак на град Исперих бяха удостоени 11 педагози и културни дейци за дългогодишния им принос в развитието на образованието, духовността и културата в града и в населените места в общината.
„Удостояването с това отличие е израз на признателността на ръководството на общината и обществеността към крепителите на вярата и духовността, към онези, които възпитават поколенията в дух на просвещение и грамотност, предават знание чрез слово, възпитават добри хора, откриват нови хоризонти, предизвикват мисълта, поощряват мечтите – за да има Исперих бъдеще и авторитет, за да я има България. Защото всяка просперираща държава се гради и развива, уповавайки се на образованието, изкуството, културата и паметта“, каза кметът Белгин Шукри.
Тържествената церемония уважиха зам.-областният управител на Разград Драгомир Златев, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, бившият кмет на Исперих Адил Решидов, директори на образователни и културни институции.
След тържественото връчване на високите отличия на заслужилите исперихчани кметът покани всички присъстващи на празничен концерт на Росица Кирилова пред сградата на местното читалище, допълват от общината.