Доведена дъщеря съди милионера Николай Банев за 10 имота, или приблизително около 1/6 от имуществото, придобито по време на брака му с поетесата Дочка Банева.

31-годишната Раиса Иванова твърди, че това е наследството, което  се полага по майчина линия и подлежи на делба. Тя е дъщеря от първия брак с лекар на поетесата, починала от рак през лятото на 2005 г.

Раиса Иванова е завела гражданско дело в Софийския районен съд. То е от 2012 г. Адвокат на младата жена е лидерът на ДСБ Радан Кънев.

“Имаше едно стихотворение: “Линее нашето поколение”. Аз ще го перифразирам: “Линее младото поколение”. Сега младите са така, освен чичко Паричко друго не признават. Какво да кажа за един човек, който си го изгледал от 4-годишен, изучил си го в Англия, купил си му два апартамента? То не е срам, а оттатък, пълно падение е нейното отношение”, заяви Банев пред “24 часа”.

В интервюта пред медии през последните 2 г. Раиса сама е признавала, че възнамерява да води поредица от дела срещу Банев и срещу съпругата му Евгения.
През януари дори стана известно, че възнамерява да съди Евгения Банева, подразнена от нейно тв интервю. Когато Дочка Банева се развежда с лекаря, Раиса е съвсем малка.

Според нейни изявления първоначално Банев възнамерявал да я осинови, но после се отказал. Голяма част от живота си Раиса прекарва в Англия, където завършва висшето си образование. После се връща у нас и пише дисертация. Вчера тя не бе открита за коментар. Радан Кънев заяви: “Делата си не коментирам.”