Изгорели прекъсвачи са причината за аварията на трафопост в Бургас.

"В никакъв случай не може да се говори за взрив", категоричен бе Николай Полихронов от ЕВН, който сутринта бе на мястото на инцидента на бургаската улица "Дебелт". Изгорели са няколко автоматични прекъсвачи, напрежението е паднало и при изгарянето им се чува гръм, обясни Полихронов.

Екипи на дружеството продължават да подменят цялото оборудване в трафопоста и до 14:30 – 15.00 часа няма да има захранване в региона.

Около 400 души са останали без ток, след като електроподаването се спира около 19 часа снощи и е възстановено около 1:30 часа през нощта. Токът е спирал на два пъти. Като обичайна авария го определиха от ЕВН.

Спокойни, а някои и с чувство за хумор, бяха бургазлии, които живеят до трафопоста. Единствените им притеснения бяха свързани, че в Бургас вече имаше подобна авария през 2012 година, при която се взриви съоръжение и остави няколко семейства без дом. Хората разказаха, че дори не се е чуло гръм, а по-скоро "пукот", а другите истории са силно преувеличени. Бургазлия пък се пошегува, че така е изкарал романтична вечер с приятелката си. Недоволни бяха от близкото кафене, което днес няма да може да работи пълноценно.

Преди година и половина, на 15 октомври 2012 година, отново в центъра на Бургас, се взриви трафопост, вграден в жилищна сграда. За щастие и тогава от инцидента нямаше пострадали хора. По случая бе образувано досъдебно производство, което все още не е приключило.