Мога да кажа на колегите, защото за мен те са ми колеги - и в МВР, и в ДАНС, поучете се от това, което се случва с Цветанов, същото ще се случва с вас, действайки по този начин.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки случая с Орлин Алексиев и операцията, при която бяха заловени 1400 кг. кокаин.

Борисов заяви, че казва това най-приятелски: "щот съм ги назначавал на работа, аз съм ги издигал тези хора, на тези постове". "Никой не си извади поука, прокурорите си извадиха и виждате в този случай те си мълчат и към момента не повдигат обвинение", каза той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ще питат на парламентарен контрол по темата за Орлин Алексиев, защото "ако Алексиев е виновен в нещо, той трябва да бъде арестуван и да е арестуван досега". "Аз не мога да си представя, че това, което говорят има дори частица истина в него и той ще се разхожда на по телевизиите".

Борисов преразказа думи на главния секретар на МВР, който казал "не мога да потвърдя, не мога и да отрека". "Е, като не можеш да отречеш – не го говори, ако не можеш да го потвърдиш – стани и го арестувай, и го заведи там, и го разпитвай", каза Борисов. "Какви са тия работи – намерили нещо – горено било, той може да си е горил пурите, защо не го арестуват веднага. Арестувайте и разпитвайте, какви са тия внушения всеки ден. В същото време реално тон и половина е хероин минал и отишъл в Холандия. А камионите на Орлин Алексиев са си тук", заяви Борисов и посочи, че ако е виновен "всеки има персонална вина – арест и в кауша". "Ако не е виновен какви са тия приказки от сутрин до вечер", подчерта лидерът на ГЕРБ.

За това, че кворумът в НС вече няма да зависи от Атака, а от депутати от ГЕРБ, които са напуснали ПГ, Борисов коментира: "Като имаш пари, можеш въобще да не участваш на избори, а да си купуваш направо депутати и да си правиш парламентарна група". Лидерът на ГЕРБ отново коментира, както и вчера, че не може да разбере защо "Станишев толкова се зарадва на тази група". "Ако е вярно това, с което г-н Бареков ни проглуши ушите в последните месеци, че прави дясноцентриска партия, това означава, че Станишев трябва да е много притеснен, както и Местан. Това означава, че те няма да имат кворум. Ако пък се окаже, че "България без цензура" без да участва в изборите подкрепя БСП и ДПС да стоят на власт сега, това също е хубаво, защото няма как да подлъжат дясноцентристките избирателите, че са позиционирани в център-дясно. Така че предстои ни да видим дали тези депутати ще подкрепят БСП и ДПС, или съответно кворумът ще падне", заяви бившият премиер.

Той каза, че и БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. "Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше", каза той. Бойко Борисов посочи, че за него е много важно какво предстои през следващите дни. "Това ще даде възможност да се определи как е позиционирана една партия в пространството и дали отсега ще стане патерица на БСП и ДПС", заяви той.

"За мен е интересно как ще се държи "България без цензура". С тези трима депутати те сега могат да свалят правителството", коментира Борисов и допълни, че ако не го свалят, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС. Говорят само срещу ГЕРБ и фактически обявявайки се за дясноцентристка партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт, повтори Борисов. "Атака" според него имат строги ангажименти да крепят правителството и ще си ги изпълняват. "На Станишев му трябва публично пред Брюксел "Атака" да не е до него и затова толкова се зарадва на тези трима депутати" отговори си сам Борисов на зададения от самия себе си въпрос. "Но това ще е самоубийство за Бареков, ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори", посочи той.

На въпрос пък дали очаква още депутати от ГЕРБ да напуснат, Борисов каза: "Колкото повече – толкова по добре", като обясни, че това е прекрасно време за ГЕРБ. "Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас", заяви той. Лидерът на партията каза и че не се чувства предаден като обясни, че "явно е, че действат - задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента".

За Борисов темите в момента са: "Вече не се провеждат обществени поръчки, а генерали си търсят в интернет фирми, когато 1,5 тона хероин е минал през България и в Европол са бесни от това, че чак в Холандия са хванати ТИР-овете и др. Лидерът на ГЕРБ смята, че властта сега затлачва всички проекти – и то жизненоважни проекти. " Големите градове – от Благоевград до Ямбол и Сливен пътуват по магистрала "Тракия" и отиват към Слънчев бряг и Созопол. Четирилентовият път там е задължителен. Ние му направихме колко километра вече. Проектиран - само да се прави Гледах "Марица" като ходих до Любимец – те само са отнели хумусния слой. Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2-3 години. А с унищожаването на проекта "Хемус" - Северна България по никакъв начин няма да се оправи. Без "Хемус" няма шанс за Северна България", каза той и добави "Хемус" с два четирилентови пътя - Русе-Търново и Мездра-Ботевград. "Това е разковничето за Северна България. Не се ли направи – няма никакъв шанс".

А иначе Борисов каза, че много "може би десетина" от 15 дела, които води за клевета са вече минали на втора инстанция.