Университетски Алумни център беше официално открит днес в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Той е създаден, за да съхрани, насърчи и развие взаимовръзката между учебното заведение и неговите възпитаници. Това съобщиха от УНСС.  „Създаването на „Алумни УНСС“ е голяма възможност и за нашия университет, и за хората, които са го завършили. Редовно при посещението на различни събития или подписването на меморандуми за сътрудничество с различни компании установяваме, че 70% от хората,  с които се срещаме, са завършили тук. Затова решихме да сме активната страна и създадохме този център. Днес го официализираме с това събитие и със създаването на борда“, каза при откриването ректорът проф. д-р Димитър Димитров.
 
„Центърът се ангажира да подпомага дейността и развитието на УНСС, като вдъхновява както възпитаници и други заинтересовани страни, така и неговия академичен състав в поддържането на ефективна алумни общност, която разкрива потенциала на нейните членове. Целта също така е да се консултират студентите и да се провеждат дейности за надграждане на техните  уменията и възможности за професионална реализация, да се наставляват и канализират усилията на обучаващите се студенти и възпитаници, търсещи по-добри възможности за учене и развитие, както и да се подкрепя и развива предприемаческо поведение у студентите“, отбеляза директорът на Университетския център „Алумни УНСС“ доц. д-р Радко Радев. 
Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank за Азия и член на Алумни борда каза, че за нея да бъда част от Алумни борда е естествено продължение на това, което е търсила и иска да прави повече. “Смятам, че в това време на толкова промяна във всички сфери на живота е много важно университета като образование да бъде допълнен от такива като нас, които имат практиката и знаят какво се случва, за да можем да дадем на студентите нещо по-пълно и завършено”, изтъкна тя.
В Алумни борда влизат Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank; Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на „УниКредит Булбанк“; Диана Митева, изпълнителен директор на „Банка ДСК“; Галина Денева, финансов директор на „Индустриален холдинг България“; Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“; Венцислав Бичаков, изпълнителен директор на печатница „Алианс принт“; Петър Лозанов, съосновател и изпълнителен директор на BattlePasst; Георги Бисерински, Bloomberg TV Bulgaria; д-р Константин Бобчев, управляващ партньор Smart Consultants и преподавател в УНСС.