Два дни след като лидерът на ДПС Лютви Местан, заяви пред Нова ТВ, че депутатът от движението Делян Пеевски трябва да продължи говори, "Протестна мрежа" атакува Пеевски. Организацията внесе в прокуратурата сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и банкера Цветан Василев.
"Пореден жалък опит на кръга „Капитал" и на техните благодетели от ГЕРБ за моето дискредитиране", коментира пред агенция ПИК Пеевски. И отсече: "Няма да ме стрете!"


Пълният текст на интервюто:

- Г-н Пеевски, тази сутрин от сайта Noresharski внесоха сигнал против вас, Бареков и Цветан Василев, че сте организирана престъпна група. Отправят сериозни обвинения... Притеснявате ли се? Имате ли какво да криете?

- Това е пореден жалък опит на кръга „Капитал" и на техните благодетели от ГЕРБ за моето дискредитиране. Моето и на моето семейство. Не се притеснявам от някакви медийни публикации, оформени в папчица под формата на сигнал до Главния прокурор. Въпросните публикации, разбира се, са излезли в техните медии, изтупани са от прахта на архива им и сега ги размахват като знаме.

Всичко това са лъжи и дори се радвам, че ги пращат за проверка. Така най-после ще лъсне истинската същност на кръга „Капитал", ще лъсне истината за долната кампания, която от години тече срещу мен и семейството ми.

- И защо е цялата тази кампания, вие имате ли отговор за себе си, какво делите?

- Защото медиите на моето семейство разследват президента Плевнелиев и кръга „Капитал" безмилостно за всички нарушения, които са извършили в дългогодишното си задкулисно управление. Сега тяхната поредна провокация ме стимулира да доведа тази мисия докрай. Ще видите скоро истината за хората, които са ръководили държавата.
Едно искам да им кажа - няма да ме спрете. Ще стигна докрай. Ще изнеса всички данни за тези кръгове, няма да оставя нищо скрито-покрито. Виждам страха и паниката им и това ми носи удовлетворение, че съм на пръв път. Тази паника прозира в защитните пледоарии на кръга „Капитал", реализирани през седмичника „Капитал", сайта „Дневник", официоза на президента Плевнелиев – Noresharski.com, Офнюз и всички съпридружни издания.

- Дали днешният сигнал срещу вас е свързан с войната ви с Цветан Цветанов?

- Както казах преди – отзад са и благодетелите им от ГЕРБ. Те ще се разпознаят в думите ми. Хубаво е и Росен Плевнелиев да има памет как е станал президент.

- Какво имате предвид? Как е станал президент?

- Това оставям да попитате него. Ще кажа и още нещо – гледам ги сега как всички тичат пред вятъра и обясняват кой с кого се е срещал, за какво се е срещал... Тези обяснения будят в мен само усмивка. Показват ясно какво имат да крият.