Александра Жекова получи извънредна премия - 50 000 лева от Първа инвестиционна банка (ПИБ), генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) и спонсор на сноубордистката.

Тя бе наградена за петото си място в бордъркроса от 22-те зимни олимпийски игри Сочи 2014. Малшансът попречи на Жекова да вземе медал, след като италианска състезателка я връхлетя малко преди финала.

Сноубордистката получи чека от Васил Христов, изпълнителен директор на ПИБ.

"Първа инвестиционна банка е горд спонсор на Сани Жекова от 2011 година - каза Христов. - Още тогава бяхме убедени в потенциала на Сани да бъде истински шампион. Като генерален спонсор на БФСки ние подкрепяме активно българските зимни спортове. Съгласно договора тя трябваше да получи премия за олимпийски медал в Сочи. Независимо от лошия късмет днес посрещаме Сани като истински медалист, защото тя наистина заслужаваше да се качи на почетната стълбичка в Сочи. Сани накара цяла България да се гордее с нейното представяне, така че за нас тя е шампион и пример за подражание. Важно е младите хора в България да имат своите идоли и Сани Жекова е един от тях. Надявам се, че следващия път и късметът ще бъде на нейна страна. Пожелавам й най-вече здраве, много късмет и съм сигурен, че за нея тепърва предстоят още по-големи успехи."

От своя страна родната звезда в сноуборда с мъка сдържа сълзите си и изказа своята благодарност за дългогодишната подкрепа и оказаното й доверие от ПИБ.

Сани изрази своите благодарности и към Българската федерация по ски и всички свои почитатели в България.