Интересни въпроси се поставят за разкрития наркоканал с български отбор Рали "Декар". Това каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

По какъв начин е придобита информацията, чрез която е заловен този кокаин. Нека МВР заяви откъде идва тази информация, по какъв начин в момента върви сътрудничество между българските спецслужби и партньорите им от Европа и САЩ. В момента няма никакво оперативно международно сътрудничество, България е в изолация и никой не иска да обменя информация с нейните специални служби, заяви още Ципов.

Веселин Вучков от ГЕРБ каза, че трябва да се прави много ясно разграничение между криминалната и политическа част. Той добави, че ако има сигурни доказателства и факти за вината на определено лице, трябва да бъде осъществено задържане.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ заяви, че поради това, че било замесено името на Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов и неговото име, иска да обясни на Сергей Станишев и Атанас Мерджанов, че количествата наркотици, които са били задържани по времето на управлението на ГЕРБ са в пъти повече от това, което могли да задържат сегашните управляващи.

Мога да кажа, че никога по никакъв начин никой не е бил толериран или прикриван, заяви Цветанов. Има ли задържани лица с конкретна мярка, има ли доказателства, попита Цветанов за разкрития наркоканал.

"Фандъкова е разговаряла с Орлин Алексиев и той няма никакви притеснения. При самото обвързване с ралито единственото съвпадение е, че е бил участник в това рали", добави Цветанов.

Към настоящия момент няма нито една компетентна институция, която да излезе и да каже, че има достатъчно доказателства, за които да има конкретно обвинение, или постоянна мярка задържане, каза Цветанов.

За срещите с Делян Пеевски, Цветанов заяви: "Получил съм справка за срещите с Пеевски и правя насрещна проверка. Искам да видя дали на всички тези дати съм бил в България. Това, което мога да кажа е, че нямам абсолютно никакви притеснения и няма нищо, което да ме държи в някаква зависимост. Ако бях зависим човек, щях или да напусна партията, или да бъда принуден да изляза от политиката. Всичко, което съм го правил, съм го правил в интерес на държавата. Всяка една среща съм я правил по начин, по който да не бъда зависим и да не поемам ангажименти, които не са в интерес на държавата", заяви Цветанов. Той припомни различни операции на МВР в миналото, при управлението на ГЕРБ, когато са били задържани различни количества наркотици.