Не съм изненадан от действието на Румен Йончев, проведохме разговор, той ме информира за това. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

Не смятам, че е коректно спрямо Коалиция за България. Това е негов избор, не можем да държим никого насила. Сега все повече кворумът ще зависи от все повече независими народни представители, които имат тенденция да нарастват най-вече за сметка на ПГ на ГЕРБ. В това не виждам драма. Този парламент е труден, такава е волята на избирателите. Мисията ни не е приключила за отърсване на страната от страха, заяви Станишев.

Той обясни, че Орешарски е поканен и ще участва в работата на Конгреса на ПЕС заедно с много други европейски премиери. Той свърши огромна работа и за държавността, и за бизнеса, и за хората. Много хора усещат промяна. В много отношения изборът на европейските избори ще бъде за това дали хората искат промяната да продължи или искат да се върнат към мракобесно време, което олицетворява Борисов и Цветанов, каза Станишев.