Изгорени документи от рали "Дакар" са били открити в ресторант, свързан с общинския съветник от ГЕРБ и участник в ралито Орлин Алексиев.
Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, коментирал пред журналисти международната полицейска акция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин.
Наркотикът е пренасян с кораб от Южна Америка към Франция и е бил предназначен за пазара на Западна Европа. Корабът, в който е намерен, е транспортирал техника, използвана в рали "Дакар", каза преди няколко дни на пресконференция Лазаров.
Главният секретар на МВР посочи днес, че
сред организаторите на канала за кокаин има българи.
Той добави, че предстои разследване на канала и извършването на арести.
Светлозар Лазаров присъства на церемонията по награждаването на "Пожарникар на годината", която се състоя във Военния клуб.
Днес Цветлин Йовчев отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента защо са били обискирани дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев. "Имаше оперативна информация, която трябваше да бъде проверена", каза  министърът на вътрешните работи.
Попитан има ли данни за участие на Алексиев в схемата във Франция, Йовчев заяви: "Няма да направя това, което се правеше преди, не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка. Няма да имаме чак толкова бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и т.н. В зависимост от това, което се получи като данни при проверките и разследването, оттам-нататък ще се вземат съответните действия".