Първото издание на изцяло обновената новинарска емисия на Нова на 24 февруари е била най-гледаната в българския ефир за целия ден.

Според данни на независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch, централната емисия новини на Нова е била гледана от 879 000 души, което прави 30.7% от всички зрители, гледали телевизия по това време.

Сред най-атрактивната за рекламодателите аудитория (18-49) разликата е значителна – Нова е привлякла 29.8% от зрителите, гледали телевизия в този часови слот, докато конкурентът отчита 25.3% пазарен дял.

"Този успех е резултат от дългосрочната ни стратегия, усилия и инвестиции, които направихме с цел развитие на Новините на Нова през последната една година. За нас резултатите от изминалата вечер са много ясен знак, че българските зрители търсят и оценяват балансиран и независим подход при отразяване на новините.
Следващата ни стъпка в тази посока е развиване и налагане на още по-качественото съдържание в Новините на Нова. В същото време, изненадващото решение на нашия конкурент – да замени 30 минути новини в най-гледаното време (19:00-23:00 ч.) с турски сериал, ще ни даде възможност за привличане на много нови зрители”, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор  на Нова Броудкастинг Груп.