34-годишният Петър Рачков бе арестуван в родния си град Бургас с пачка изфабрикувани долари. Ментетата бяха открити при обиск в апартамента му, който се намира на ул. „Македония” в центъра на морския град.

Антимафиоти нахлуха в жилището на Рачков, въоръжени със заповед за претърсване. Обърнали всички шкафове и чекмеджета, ровили в гардеробите и скриновете. След близо два часа тараш най-накрая открили това, което търсят. В един от долапите братът на Митко Рачков бил скътал 1100 фалшиви долара. Полицаите преброили десет банкноти по 100 долара и още две петдесетачки менте.

Откритите фалшификати са брилянтна изработка

които трудно биха се разпознали с просто око, твърдят разследващи. Роднината на Митко Рачков напуснал дома си под конвой и с белезници на ръцете. Свидетели на срамния арест станали всичките му комшии. „Нямаше викове или бой, но чухме съмнителна тупурдия. Наизлязохме да видим какво става и какво да видим – кооперацията пълна с ченгета, а долу пред входа чака патрулка! След малко видяхме да водят Петър и разбрахме, че пак нещо е сгазил лука. Обаче нямахме и представа, че са го хванали с фалшиви долари. Помислихме, че са го хванали да кара пиян и е избягал”, разказаха комшиите на Рачкови от бургаската улица „Македония”.

Братът на „Господаря на ефира” е прекарал в следствения арест едно денонощие, след което е бил пуснат. Срещу него се води разследване за пласиране на фалшиви парични знаци, което най-вероятно ще приключи с повдигане на обвинение.
Когато разбрал в каква тиня е затънал брат му,

Димитър Рачков изпаднал в истерия

Той научил новината по телефона, докато бил на снимки, и пребледнял като платно, разказват очевидци от екипа на предаването. „Не знам вече какво да правя, ще полудея! Това просто не е истина!”, казал актьорът, но така и не обяснил на колегите си какво се е случило. Веднага започнал да върти телефони, за да се консултира с адвокати, които да спасяват по-малкото му братче. Този път обаче Петър здравата е загазил, защото уликите срещу него са железни. Рачков-младши няколко пъти се разминава на косъм със затвора. Той от години жонглира на ръба на закона и непрестанно се замесва в криминални екшъни. Последната му издънка обаче минава всякакви граници. Според разследващи, Петър е замесен в голям канал за трафик и разпространение на фалшиви пари. Той не е сред организаторите на мрежата и стои далеч от големите босове. Работел е на едно от най-ниските нива – само едно стъпало преди уличния пласмент. Един от дребните дилъри издънил цялата организация и така униформените стигнали до брата на Рачков. Хронологията показва, че малко преди той да бъде арестуван, антимафиотите спипали една от дребните риби в канала – 20-годишния Виктор Вачев. Младежът бил хванат след

тъпашка издънка в пласирането на част от валутата

Той решил да пробута 100-доларово менте в едно от големите казина в Бургас, което се намира на централната улица „Александровска”. На 10 януари влязъл в игралната зала, „маскиран” като клиент. Завъртял няколко пъти машинките и извадил фалшивата банкнота да плати, като обяснил, че в момента са му свършили левовете. Надлежно си прибрал рестото от вече истински пари, без да се замисли, че го снимат едновременно четири видеокамери. На следващия ден управителят на казиното разкрил измамата и повикал полиция. Крупиетата пък бързо се сетили кой и в колко часа им е платил с ментето. Прегледали записите от охранителните камери и посочили веднага пласьора. След няколко дни униформените разкрили самоличността на Виктор и му щракнали белезниците. Той пък бързо „пропял” кой го снабдява с ментетата и ченгетата потропали на вратата на Рачков.
Криминалистите стигнали до брата на звездата след разследване, продължило повече от месец, научи „ШОУ”. В схемата са замесени и още няколко герои от морския ъндърграунд.
Братът на Димитър Рачков е стар познайник на полицията. В морския град се говори отдавна, че той

гравитира около банда крадци, сред които и автоджамбази

Няма обаче доказателства „ВИП брадъра” да е участвал в подобни удари.
Лоша слава му донесе и друг инцидент отпреди три години. През лятото на 2011 г. Петър Рачков бе спипан да шофира колата си с фалшива шофьорска книжка. В началото на август полицейски патрул го засякъл в нарушение на пътя. Катаджиите вдигнали палката и го спрели. Поискали документите, за да съставят акт, и се оказало, че братът на телевизионния водещ е с фалшива книжка. Униформените веднага го свалили от колата и му щракнали белезниците.

В края на 2011 година Рачков-младши бе изправен пред съда за срам и позор на цялата си фамилия. Тогава той отказа да дава каквито и да било обяснения пред магистратите, нито отрони дума в своя защита. Така и не стана ясно от кого, как и защо Петър се е сдобил с ментето. Той отказа да приеме предложението на наблюдаващия прокурор Евгени Узунов за споразумение и получи осъдителна присъда. Заради това провинение Рачков отнесе 9 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Сегашният му арест заради фалшивите банкноти се случва шест месеца преди изтичането на изпитателния срок, което означава, че, ако бъде осъден, братът на телевизионния водещ ще излежи „като бонус” и старата присъда от 9 месеца

За пласирането на пари-менте законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Ако се докаже, че Рачков е бил замесен и в отпечатването на банкнотите, то тогава присъдата може да стигне и до 15 лета, а предвиденият минимум е 8 г.
Наскоро в Бургас се разчу, че

братът на тв звездата Димитър Рачков е задлъжнял сериозно на местните лихвари

За няколко месеца той затънал с над 100 000 лв. дългове. Скоро след това започнали и проблемите му с мутрите. Яки момчета блъскали посред нощ по вратата на апартамента му, за да си търсят вересиите. Петър започнал да не се прибира по цели нощи, а на разсъмване се връщал целият в кръв, разказаха съседи. Жена му Димитрина не издържала на тормоза, събрала си багажа и напуснала семейното гнездо заедно с невръстното им бебе. Сега наследникът им вече е на три години. През 2006 година Рачков-младши направи пищна сватба с детската си любов Димитрина Ангелова. Известният брат Димитър Рачков и екранният му партньор Зуека бяха водещи на грандиозното събитие. Но бракът не продължи дълго.

Преди няколко години Петър замина за столицата с протекцията на брат си. Звездата от „Господари на ефира” направи всичко възможно да му намери почтена работа и да го вкара в правия път, но безуспешно. Петър не успя да си намери мястото в столицата и скоро след гурбетчийската авантюра се завърна безславно в Бургас. Той дълги години си вадеше хляба, като препродаваше автомобили на старо. Обаче и там я закъсал - сметките все не му излизали, разкриват запознати.

Димитър Рачков се е намесвал няколко пъти и е използвал връзките си, за да отървава Петър от неприятности с дебеловрати момчета. Той често се бъркал да му покрива и солидни дългове, които „блудният брат” трупал, без да изплаща. Пласирането на фалшиви пари е било последното поприще, в което Петър Рачков е опитал. И което може да му коства за дълго свободата.