Валентин Кирилов - Пуйката и Славчо Магеров - Мегера са пуснати на свобода, след като бяха задържани в петък заради обира на клон на ПИБ в сряда миналата седмица. И двамата остават без мярка за неотклонение.
Това реши Специализираният наказателен съд, след като в късния следобед в понеделник Спецпрокуратурата внесе искането си те да останат под стража заради участие в организирана престъпна група за грабежи.

Обвинението обаче не бе уточнило точните престъпления, за които двамата, плюс още двама, които все още се издирват, ще отговарят.
На заседанието се оказа, че основният коз на обвинението е таен свидетел, дал показания срещу групата на Пуйката. Освен двамата основни заподозрени, в зрелищния обир от сряда, според прокуратурата, са участвали и още двама души - Росен Драгомиров, известен като Синбад, и Красимир Йорданов.

В 3-дневен срок мярката за неотклонение може да се протестира пред Специализирания апелативен съд.Припомняме, че още в деня на обира основните заподозрени за задигането на близо 200 000 бона от ПИБ са хората на Пуйката и Славчо Мегера.

Една от ударните им групи, заедно с тях двамата и Синбад, са обвиняеми за обира на банковия трезор в Кърджали от 4 януари м.г. Цялата банда обаче бе пусната на свобода, след като изтече законовият осеммесечен срок за задържане.

Припомняме, че общо 4-ма маскирани мъже, един от които и въоръжен, извършиха на 12 февруари т.г. грабежа на клона на ПИБ в софийския квартал Хаджи Димитър буквално за 90 секунди. Пострада един от охранителите в банката, който бе приет с 5 рани на главата в Пирогов, но вече е добре.