Пламен Николов, който е номиниран за премиер, 12 дена преди да се представи Николов беше наясно, че ще се занимава с тази дейност. Работим три години назад във времето с този човек. Това с Петър Илиев, който беше номиниран за правосъден министър, е единствената истина за Илиев. Никога не сме предлагали или обсъждали това име Петър Илиев като премиер. Това заяви пред БНР Филип Станев от ИТН.

Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат -премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане, подчерта Станев.

Отговорността за това, че няма да има отново управление няма да е наша. Не сме в тази власт за цел или облага. Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем. Да стоим във властта, за да се договаряме с Демократична България, Борисов и Доган, няма как.

В предварителните разговори и с Мая Манолова и ДБ гледахме в сходна посока и после изведнъж вземете тези трима служебни министри. Хайде решете какво ще правите и го решете в пленарна зала, обърна се Станев към Демократична България. Пак се вглеждаме върху персоните, а не върху това какво ще правят тези хора. Конкретните персони в структурата на Министерския съвет това са професионалисти и хора с висок морал и склонни да носят отговорност. Ако кажем структурата и състава поименно, всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, търсене под вола на теле, подчерта Станев.