Отцепилият се неотдавна от парламентарната група на ГЕРБ и станал независим депутат Светлин Танчев се присъединява към Николай Бареков.

Новината за Танчев ще бъде потвърдена днес на среща на "България без цензура" и КТ "Подкрепа", съобщи Николай Бареков. Целият му социално-икономически екип ще се види днес с хората на Константин Тренчев, за да търсят допирни точки.

"Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира самият Танчев. Преди него това решение взе колегата му Румен Йончев, уточняват от новата партия. Двамата с Йончев ще внесат два законопроекта в скоро време - единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подпомагане на стартиращ бизнес.

С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират. БСП и ДПС събират общо 119 депутати, заявяват от "България без цензура".

Миналата седмица Бареков съобщи в Стара Загора, че и Красимир Стефанов, който стана поредният депутат напуснал парламентарната група на ГЕРБ, ще помага на партията му като експерт.