Скандалният политик Юзеир Юзеиров е регистрирал несъстоялия се у нас "Мюсюлмандемократичен съюз" в Белгия и щял да участва на евроизборите. Това става ясно от пхлакати на Юзеиров, с които той оповестява партията си. Те са били разлепени преди дни в родното му село Славяново и град Попово, пише "Труд". Агитацията скоростно била премахната и предадена на полицията. Официална информация за поредната провокация не бе разпространена.

На плакатите по-големият от скандалните братя Юзеирови, който по паспорт е Росен Йорданов, е сниман с прословутия червен фес, с който се опитва да прави нелепи демонстрации и у нас.

"Хората приеха с ирония и насмешка поредните изцепки на Юзеирови", коментират в родното село на Юзеиров Славяново. Въпросната партия, която братята не успяха дза направят у нас, била регистрирана във френската част на Белгия, защото Юзеиров живеел там.

Дали въобще има такава партия или той си е поръчал 5-6 плаката, за да влезе отново в устата на хората, не е ясно. Над главата на Юзеиров виси бъдещ иск от държавата ни за отнемане на имущество за близо 2 млн. лева, за което той не можа да докаже законни доходи.

От белгийска страна пък уличиха нашенеца, че мамил българи, като уж ги наемал за легална работа там.