Новите областни управители нямат яснота кой ще осигури личните предпазни средства и дезинфектантите за парламентарните избори на 11 юли.

Разследване на БНР разкри редица нарушения по доставките от бившия здравен министър Костадин Ангелов за осигуряване на противоепидемичните мерки за вота на 4 април.

Все още няма разпореждане от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров как ще бъде организирана доставката на лични предпазни средства и дезинфектанти за изборите на 11 юли. За изборите на 4 април здравното министерство направи доставки по Закона за извънредното положение за над 2,1 милиона лева.  

Новите областни управители се надяват на централизирана доставка. Според неофициална информация тази отговорност може ще бъде вменена на новите губернатори.  

„Ще се подготвим да търсим лицензирани, със сертификати дезинфектанти. Ще се консултираме с моите колеги в съседните области как да го предотвратим да не стане като предния път“, заяви новият областен управител на Велико Търново Георги Гугучков, визирайки разследването на БНР, с което беше доказана доставката на дезинфектанти за изборите със съдържание, различно от изписаното на етикета.