Създадена е организация за снабдяване на общопрактикуващите лекари с ваксини срещу COVID-19, това стана ясно от проведен току-що разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Временните имунизационни пунктове също ще получават ваксина по определена схема.

Предвидено е през текущата седмица джипитата и специализираните кабинети да изпращат до четвъртък по ел. поща [email protected] заявка за необходимите им количества ваксини срещу COVID-19 по вид, за първа/втора доза, брой флакони за следващата седмица, както и логистичния пункт, от който ще ги получават. Получените заявки ще се обработват максимално бързо и през следващата седмица те ще бъдат удовлетворявани. Освен ваксините предвидените места за ваксинация ще бъдат снабдявани и с необходимите консумативи, сред които листовки и картончета. Това ще става по следния график:

  1. Общопрактикуващите лекари от гр. Русе и населените места в общините Русе, Борово, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле ще получават заявените ваксини в дните понеделник, вторник и сряда от 09:30 ч. до 15:00 ч. от базата на РЗИ – Русе, намираща се на ул. „Байкал“ № 12. Те могат да се свържат и на тел. 0884825629.

  2. Общопрактикуващите лекари от гр. Бяла и населените места в общините Бяла и Ценово ще получават заявените ваксини в понеделник от 13:00 ч. до 15:00 ч. от логистичен пункт на МБАЛ „Юлия Вревска“ гр. Бяла, основен корпус, ет. 1, стая № 1, намиращ се на ул. „Васил Левски“ № 62. Лице за контакт там е Елка Гаджева, а телефонът за връзка с нея е: 0817/71245.

  3. Временните имунизационни пунктове към лечебните заведения ще получават заявените ваксини срещу COVID-19 от базата на РЗИ – Русе, намираща се на ул. „Байкал“ № 12 в дните понеделник, вторник и сряда от 08:30 ч. до 09:20 ч. или по изключение след предварителна уговорка за друг ден и час, като за справка могат да се обръщат на следния телефонен номер: 0884825629

Подробна информация може да бъде прочетена и на уеб сайта на РЗИ: https://www.rzi-ruse.com/.