Днес в следобедните часове отново ще превали и прегърми. Привечер в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. В Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд, главно над Северозападна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали дъжд. Ще има и гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

И в планините след обяд на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Типично пролетно ще бъде времето и в Западна и Централна Европа - с краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури.В по-голямата част от Южна Европа ще бъде предимно слънчево, но ветровито в Централното Средиземноморие. Над северната част от Балканите ще превали.

У нас във вторник все още в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания. В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната ще превали и прегърми. В четвъртък отново ще превалява, а дневните температури в много райони ще остават под 20°.