В Деня на семейството социално отговорният проект „Добрият пример” на bTV Media Group дава старт на тазгодишната емблематична кампания за почистване на България. Откриващите акции по почистване и облагородяване, част от инициативата „Да изчистим България заедно“,  ще се проведат на 15-ти май от 10:00 часа – в района около езерото Панчарево в близост до София и Дановия хълм в Пловдив. В начинанието, организирано съответно със съдействието на СО - район “Панчарево” и сдружение „БГ Бъди активен“ и Община Пловдив, ще се включат популярни лица от екрана, както и множество малки и големи привърженици на каузата за чиста природа. Всеки доброволец ще може да отбележи акцията, в която участва, и почистеното от него място върху дигитална карта, разработена от Есри България.

Включете се със своето семейство, колеги, приятели или индивидуално и ще имате възможност да предадете добрия пример нататък като отбележите мястото, което сте почистили или облагородили. Също, ще можете да качите снимки за сравнение преди и след почистването и допълнителна информация като описание на акцията, организатор, площ и др. Картата вече е активна на сайта на инициативата: https://map.daizchistim.bg/karta/

Отбелязвайки върху уеб картата акции по почистване и облагородяване, различните видове потребители като индивидуални лица, семейства, училища, държавни администрации и други могат да споделят добри практики и идеи за намаляването на отпадъците и чрез примера си да вдъхновяват още хора. Инициативите по почистване, облагородяване и залесяване в цялата страна ще продължат и през следващите месеци до 18 септември, когато доброволци от всички точки на планетата ще имат възможността отново да бъдат част от Световния ден на почистването (World CleanUp Day 2021) и да отчетат постигнатите резултати.

Освен комбинацията от лесно споделяне на информация и интуитивно потребителско изживяване, което дигиталната карта носи на потребителите, Есри България осигурява и специализирана бек офис ГИС система, с която организаторите могат да обработват подадената информация, извършват справки, анализи и др.

Подобни уеб карти на Есри България бяха използвани и за предходните издания на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, подпомагайки както доброволците в почистването, така и организаторите в координацията, логистиката и отчитането на инициативата. Резултатът след отбелязаните акции беше впечатляващ – хиляди замърсени места и сметища в цяла България бяха почистени.

„Нашият екип сърдечно прие поканата на bTV Media Group още преди 8 години да допринесем с технология и ноу-хау за реализацията на амбициозната цел на инициативата и се радваме, че всяка година картата помага за по-добрата координация и сътрудничество между всички доброволци, организатори, партньори. Вярвам, че в края на кампанията  ще имаме рекордно зелена уеб карта от почистени места и добри практики за намаляване на отпадъците.“, отбеляза Евгения Караджова, управител на Есри България.

Есри ГИС платформата подпомага решаването на едни от най-сложните проблеми в света, включително в сферата на опазване на околната среда, като предоставя иновативни инструменти, базирани на наука и иновации в помощ на позитивната промяна.

Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българското образование и наука и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са  внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Посетете ни на esri.com.