Не всички новини в пандемията са лоши. Има и изключения. Това се потвърждава от развитието на Бизнес Парк Русе. С разрастването на дигиталната индустрия, изискванията към функционалността на работните пространства и офиси се промениха от чисто административни към производствени. Всяка една IT фирма е фабрика за дигитален продукт или услуга. Значителна част от този успех е формиран във времена на локдауни и несигурност.
„Последните няколко месеца бяха много успешни за екипа на Бизнес Парк Русе. Бяха предостави нови 4200 кв.м. офиси на клиентите на комплекса, като по-голямата част от новоотдадените площи са заети от нови за русенския пазар фирми. Общата квадратура на площите, въведени в експлоатация в Бизнес парка, достигна 26 500 кв.м, като от тях 96% са заети. Това наложи течащото в момента изграждане на нови паркоместа в непосредствена близост до Сграда А, за да може да се обслужи и по-големият поток наематели и техните клиенти, каза за „Утро“ изпълнителният директор на Бизнес Парк Русе Ростислав Димитров.
Екипът на Бизнес парка изразява благодарност за проявената подкрепа от страна на клиентите и партньорите си, които оцениха положените усилия за създаване на удобна и сигурна среда за тяхната дейност и не само не освободиха наетите от тях пространства, а някои се и разшириха, наемайки допълнително площи. Благодарности се изказват и на служителите на КАТ-Русе и Второ РУП, без чиито всекидневни усилия създаването на добра среда в кв. „Здравец Изток“ и Бизнес Парк Русе в частност би било невъзможно.
„През последните месеци инвестирахме над 300 000 лева за подобряване инфраструктурата, комфорта и сигурността на нашите клиенти и техните служители. По време на кризата с Ковид-19 запазихме наемателите си, а сключихме и договори с нови партньори. Нашите клиенти са представители на различни сектори на бизнеса и са както български, така и международни компании. Между тях значителен е броят на младите и бързоразвиващи се фирми, включително IT и кол центрове“, посочи Ростислав Димитров.
Бизнес Парк Русе предлага на своите наематели високо ниво на комфорт и сигурност, както и всички съвременни удобства. На разположение на наемателите са ресторант, кафе, спортен и спа център, много паркоместа, конферентни зали, АТМ устройство. 
В последната година бе отворено и ново работно пространство - The Lounge - специално създадено за стартиращи фирми, фрийлансери и други независими професионалисти, на които се предоставят гъвкави условия при наемане на работно място.
Бизнес паркът е най-големият и единствен, предоставящ офиси клас А комплекс в Русе в комбинация с много гъвкав подход към нуждите и функционалността на всеки един бизнес. На наемателите си той осигурява  високотехнологична среда, удобство, мобилност и комфорт. Формулата му може да се синтезира така -  съчетаване на съществените за бизнеса елементи и съпътстващите ги дейности в една оживена общност.