Съветникът от ГЕРБ и председател на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев е бил съдружник с Милена Боева, жена на арестувания в операция "Кокаинови крале" Матей Боев, пише "24 часа", като цитира данни от Търговския регистър.36-годишната Милена Боева и Орлин Алексиев имали равно участие във фирма "Билд АМ2", която се занимава със счетоводни услуги и е регистрирана през 2005 г. През 2007 г., когато Алексиев влиза в СОС, прехвърля дяловете си на името на сестрата на Матей Боев - Стефка. По същото време и Милена се отказва от участието си във фирмата в полза на зълва си.

Полицаи обискираха автокъщата на Орлин Алексиев "А2" и дома му в петък, след като е била получена оперативна информация, че там се унищожават важни документи, обясниха разследващи. Предния ден френските власти задържаха 1400 кг кокаин на пристанището в Хавър по сигнал от нашите служби.

Дрогата бе открита в резервни гуми на камион, участвал в ралито "Дакар", в което участва и Орлин Алексиев. МВР съобщи, че във Варна са били арестувани още двама българи.

Малко преди полицаите да започнат претърсването в имот на Алексиев, камери заснели как няколко мъже там да хвърлят в огъня различни книжа. Самият Алексиев твърдеше, че това са документи, свързани с работата му в СОС. Според разследващи обаче сред тях имало и такива, свързани с ралито.

Съпругът на съдружничката на Алексиев - Матей Боев, сесмята за основен финансов посредник в Швейцария за придобитите чрез дрога капитали на Брендо. Боев е от Кнежа, родния град на щангиста Гълъбин Боевски, който лежа в затвор в Бразилия за трафик на кокаин.

Според Търговския регистър Милена Боева бе съдружник с Боевски и в "М-Юнайт" ООД. Дружеството се занимава с внос и износ на хранителни добавки, с фитнес зали, търговия с разнообразни стоки и услуги. Тази фирма е регистрирана на адреса на офиса на Алексиев, който полицаи тарашиха в петък.

Камионът с колите и оборудването на Алексиев за участието му в "Дакар" се очакваха да пристигнат у нас безпроблемно снощи. В ранния следобед вчера той беше в Румъния. Алексиев не е открит за коментар.