Alfa Romeo представи днес новата Giulia GTA на полигона Balocco в Италия, където Autodelta разработва своя легендарен предшественик - Giulia GTA от 1965 г., „Gran Turismo Alleggerita“, който постигна завидни спортни успехи по целия свят.

Вдъхновена от един от най-успешните модели в 111-годишната история на Alfa Romeo, новата Giulia GTA е въплъщение на стил, технологии и удоволствие от шофирането.

Giulia GTA е оборудвана с 2.9 V6 Bi-Turbo двигател, подобрен до максималните 540 к.с., с най-доброто в класа съотношение на мощност от 187 к.с. на литър.

С широкото си използване на свръхлеки материали, моделът е с намалено тегло до 100 кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio и ускорение от 0 до 100 км / ч само за 3,6 секунди.

В Giulia GTA са разработени и внедрени специфични технически решения, които включват аспекти от аеродинамиката, регулирането и управлението.

Проектът използва уменията на Sauber Engineering и пилотите от екипа на Формула 1 на Alfa Romeo Racing ORLEN Кими Райконен и Антонио Джовинаци. Новите функции на модела включват 20-инчови джанти и централна изпускателна система Akrapovič, която ехарактерна със своя безпогрешно разпознаваемзвук.

Моделът включва още широка гама от опции за персонализиране, напомнящи духа на Giulia GTA от 1965 г.: от ливреи, създадени от дизайнерите в Centro Stile Alfa Romeo до безброй детайли, включително спирачни апарати и ексклузивни елементи в интериора.

За феновете на марката в региона EMEA ще бъдат налични специални 500 индивидуално номерирани автомобила, към които клиентите ще получат и каска Bell със специална ливрея на GTA, специално изработено покритие Goodwool и ексклузивни услуги. GTAm ще се предлага и с пълна състезателна екипировка Alpinestars.