19-годишен е задържан за жестокото убийство на 51-годишна жена в силистренското село Скала, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Убитата е била нападната, ограбена и намушкана 27 пъти с хладно оръжие.

Извършителят е задържан за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура в Силистра.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май в помещение на дома ѝ в село Скала. 51-годишната жена имала общо 27 прободно-порезни рани в областта на гърдите, лявата ръка и гърба, като е установено, че смъртта ѝ е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село.

По информация на Нова телевизия близките на жертвата твърдят, че тя е била и изнасилена.

В резултат на проведените действия по разследване на случая е установено, че извършител на престъплението е Ф.Р. на 19 години от същото село. Мъжът бил установен късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко умишлено престъпление, за което в закона се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днес, 10 май 2021 година, в Окръжен съд - Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка спрямо 19-годишният Ф.Р.

Според Прокуратурата съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването.