Десетки добричлии се събраха пред храм „Свети Георги” да се помолят за здравето на 3-годишния Криско, пострадал тежко в катастрофа навръх Гергьовден и да кажат за пореден път „стоп” на войната по пътищата.

Припомняме, че жестокият инцидент стана на кръстовището на бул. „Русия” и ул. „Христо Ботев” в Добрич. По първоначални данни, шофьор на кола преминава на червен сигнал на светофара и удря лек автомобил, в което е пътувало цяло семейство.

Най-тежко е пострадало момченцето, за чийто живот лекарите все още се борят. То е медикаментозна кома, извършени са му две мозъчни операции, предава NOVA. Ранени при инцидента са още 9-годишната му сестричка и майката, които са в стабилно състояние.

Организатор на масовия молебен в социалните мрежи е Цветан Валентинов, който е изпадал в подобна ситуация. Според него, пътните инциденти са причинени от безотговорност на някои от участниците в движението.

Надеждата на близките е това да се прекрати. Вуйчото на децата - Светослав Илиев заяви, че глобите не са достатъчни, особено за заможните шофьори. Цялата фамилия все още е в шок от преживения ужас.

Молебенът за здравето на пострадалите беше отслужен от отец Стоян.