Само на 22 години Джими Доналдсън, известен още като MrBeast, е един от най-гледаните и най-добре платените създатели на видеосъдържание в YouTube. Амбициозните предизвикателства, които си поставя и изпълнява във видеоклиповете си, му печелят 53 милиона абонати, пише Business Insider.

MrBeast или Джими Доналдсън е роден на 7 май 1998 г. Звездата от YouTube и брат му Си Джей израстват в източната част на Северна Каролина в град Грийнвил. През 2016 г. той завършва частна гимназия в района Greenville Christian Academy.

Доналдсън качва първия си клип в YouTube през февруари 2012 г., когато е само на 13 години. Тийнейджърът започва "кариерата" си в YouTube, публикувайки видеоклипове под потребителското име "MrBeast6000". През първите няколко години Доналдсън се опитва неуспешно да създава съдържанието, което според него ще привлече най-голямата аудитория.

Амбициозният ютюбър преминава през различни тенденции в канала си: видеоклипове, свързани с "Minecraft" и "Call of Duty", предлага съвети и трикове за начинаещите създатели на видеа и т.н.

MrBeast започва да печели по-солидни суми през 2015 и 2016 г. благодарение на поредицата си видеоклипове на тематика "worst intros". До средата на 2016 г. MrBeast вече има 30 000 абонати.

В края на 2016 г. MrBeast се записва в колеж, но подробности за висшето му образование са трудни за намиране. Според някои информации той издържал само две седмици в колежа, преди да напусне, казвайки на майка си, че предпочита да бъда беден, отколкото да прави нещо, което не го удовлетворява.

Според Forbes Джими Дoнaлдcън е вторият най-добре платен създател на видеа в YouTube за миналата година. През 2020г. той е спечелил 24 милиoнa дoлapa, а клиповете му са гледани над 3 милиapдa пъти. 

Видeoĸлипoвeте му ca cмecицa oт ĸacĸaди и xyмop: зaмpaзявa се в лeд, пpaвил е 1000 oбиĸoлĸи нa виeнcĸo ĸoлeлo и пpaви нaй-гoлямaтa ĸyлa Лeгo няĸoгa. Kaнaлът нa Дoнaлдcън в YоuТubе cъщo пoмaгa нa cъздaтeля cи дa пpeдлaгa cтoĸaтa cи.

В края на 2019 г. MrBeast стартира и успешно завършва кампания за набиране на средства, наречена #TeamTrees, за да засади 20 милиона дървета до края на годината. Кампанията събира подкрепата на повече от 600 инфлуенсъри и получава дарения Илън Мъск и изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси, както и от звезди в YouTube като Jeffree Star и PewDiePie.

През декември 2020 г. MrBeast отваря ресторант, който ще плаща на хората за да се хранят в него. Седмици по-късно той пусна собствен франчайз MrBeast Burger в десетки градове.