Стефка Костадинова бе преизбрана днес за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. 

За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Събранието почете с едноминутно мълчание паметта на изтъкнатия спортен деец и ръководител Цено Ценов, а приветствие към присъстващите отправи специалният гост Ненад Лалович – президент на Международната федерация по борба и член на Изпълкома на МОК. След това Костадинова и Лалович връчиха специален приз на МОК на дългогодишния треньор по биатлон Боран Хаджиев.

Стефка Костадинова направи преглед на дейността през последните 4 години и припомни най-значимото като активности на БОК през отчетния период. След като бе преизбрана, Стефка Костадинова благодари за доверието и представи своите най-близки приоритети, сред които са участието ни на олимпийските игри в Токио и Пекин и честване на вековния юбилей на БОК през 2023 г. След това Костадинова и ректорът на НСА проф. Николай Изов засадиха дръвче албиция в двора на Националната спортна академия „Васил Левски“.