Дванайсет нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Шестима от заболелите са от община Русе, двама от Ветово, както и по един от Борово, Бяла, Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Иваново и Ценово.

За последните 24 часа няма оздравели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13542, а преболедувалите 11423. Активните случаи са 1301. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 316, като 52 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 90, от които четири са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 819, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 468 от тях са мъже, 351 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на единайсето място по заболеваемост в страната наравно с Габрово и Ловеч. За изминалите 24 часа без нови случаи на коронавирус е единствено област Кюстендил.