Ремонтът на бул. „Трети март“ в Русе е във финалната си фаза. Голяма част от пътната маркировка по него вече е положена и в момента се извършват дейности по зауствания към по-малките улици, като се предвижда реконструкцията му да бъде завършена предсрочно още този месец.

Част от същия проект е и реконструкцията на Сарайския мост. Сред най-отговорните задачи при нея е укрепване на устоите му, което ще гарантира безопасността на преминаващите и дълготрайността на изпълнението. Необходимо е двата устоя да бъдат третирани със строителна химия, тъй като вследствие дъжд и сняг през годините са се появили дълбоки язви и корозирала армировка. За завършването на строително-ремонтните дейности в срок се изискат и благоприятни метеорологични условия, в т.ч. и липса на влага, за да наберат материалите необходимата якост.

След реконструкцията си мостът ще разполага с необходимото осветление, обезопасени тротоари, маркировка студен пластик, а по предложение на ръководството на Община Русе и с видеокамери, които да се следят денонощно от Единния общински център за видеонаблюдение.

Община Русе упражнява непрекъснат контрол върху изпълнението на проекта. Пример за това са изисканите от нея две лабораторни проверки на асфалтови ядки от бул. „Трети март“, показващи пълно съответствие с предвидената дебелина, както и честите срещи с цел оптимизиране на крайните срокове.