Софийският районен съд отказа да задържи Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския по поредното дело срещу него - за закана с убийство на магистрат и подготовка за подправяне на официален документ.

44-годишният мъж от с. Безден се сдоби с новите обвинения в петък часове след като бе пуснат от спецсъда като лидер на групата за убийства и отвличания Килърите 4. Според районната прокуратура Костинбродския се е заканвал да ликвидира известния софийски прокурор Бранислав Славов.

Това разкрили двама анонимни свидетели. Според съда обаче показанията им са противоречиви и не изясняват вината на Йосифов.

За да имаме закана за убийство, тя трябва лично и непосредствено да е възприета от Славов, а това явно не се е случило - от показанията му става ясно, че двамата не са се виждали, нито чували от Великден 2010 г., стана ясно от мотивите на съда. Според прокуратурата заканата била отправена през 2013 г., докато Йосифов лежал в ареста по друго обвинение. Там той заплашил живота на прокурора в присъствието на съкилийник. В заключение съдът изтъкна, че обвинението се базира на слухове, без да има каквато и да е яснота относно фактите по делото.