Алек Болдуин заяви, че приключва с публичния живот и че смята да започне да живее в анонимност, далеч от медиите и обществените събития.

"В продължение на 30 години живея в светлината на прожекторите и смятам, че е време да се оттегля", каза 55-годишният актьор за списание "New York". "Наясно съм, че е смешно да обявявам това чрез медия, но това е последното ми интервю", допълва звездата.

За решението си той обвинява някои от събитията през 2013-а, която всъщност беше страхотна година за него, защото той стана баща за втори път. Въпреки това именно през тази година Алек беше обвинен за агресивен хомофоб (заради няколкото си нападения срещу папараци), което пък костваше репутацията му в кино гилдията и спря амбициите му да влезе в политиката.

Освен това той участва в няколко медийни скандала с известни личности като водещия Андерсън Купър и актьора Шая Лебьоф и се изпокара с шефовете на телевизия NBC.

"Днес аз ненавиждам и презирам медиите. Вече не мога да живея в Ню Йорк. Всичко, което преди мразех в Ел Ей - това, че живееш зад висока ограда и от дома си скачаш в колата и отиваш на работа, без да срещаш хора по пътя си, започна да ми харесва."