Аргир Гяуров е съсобственик на пловдивската частна клиника „Хипоталамус”. Преди дни 43-годишният мъж бе причакан от двама младежи в квартал „Кючюк Париж” в блока, в който живее, и наръган 8 пъти с нож в гърба. За щастие нито един жизненоважен орган не е засегнат.
За жестокото нападението Гяуров разговаря с репортер на в "Шоу".


- Г-н Гяуров, как сте след ужаса, който преживяхте?
- Добре съм, слава Богу! Днес, понеделник, ме изписаха от болницата. Още малко ме болят раните, но се търпи болката.

- Прокуратурата квалифицира нападението като опит за грабеж. Това опит за грабеж ли беше?
- Не! Категорично не! Аз имах в себе си малко под 1000 лева - ако са искали да ме ограбят, щяха да го направят. Парите си бяха в мен, нищо не е взето.

- Явно нападението не е било на случаен принцип и не е било по хулигански подбуди. Кой според вас може да иска смъртта ви?
- Нямам никаква представа. Нямам врагове, нямам никакви подозрения към никого. Аз не съм конфликтна личност, не съм се карал с никого. Нека да оставим полицията и прокуратурата да си свършат работата. Надявам се скоро да заловят тези хора.

- Разкажете ни какво всъщност се случи, как ви наръгаха, и то 8 пъти с нож в гърба!?
- Още докато се прибирах от работа миналата седмица около 18 часа и паркирах колата си пред блока, видях две момчета по на около 20 години да влизат във входа. Не ми направи впечатление, че са непознати - много хора влизат и излизат, ходят на гости при съседите. Младежите влязоха, след тях вратата на входа отворих и аз, за да вляза вътре. В този момент те имитираха, че слизат по стълбите, а аз се качвах към асансьора. Докато се разминавахме, извадиха големи ножове и без да кажат нищо, нито думичка, започнаха да ми нанасят удари в гърба. После избягаха. Съседи веднага подадоха сигнал за помощ на телефон 112. Това е.

- Да не би някой от конкуренцията да е поръчал да ви сплашат или убият, защото частната ви клиника „Хипоталамус” се развива много добре?
- Е, знае ли човек!? Но си мисля, чак такива врагове нямам. Кой ще тръгне да убива някого заради това, че му върви бизнесът!?...

- Друг път заплашван ли сте?
- Не, никога не съм бил заплашван - нито преди, нито сега, включително и в дните преди нападението. Наистина нямам обяснение за това, което се случи!...

- Може ли причината да се крие в любовен триъгълник - някой ревнивец да ви търси сметка?
- Това е смешно! Няма намесена жена в историята, категоричен съм! Искам да уточня нещо. Не ме е страх и искам да кажа, че никой и с нищо не може да ме уплаши!

- Имате ли големи заеми - да не би там да се крие разковничето?
- Нямам никакви заеми и борчове, с изключение на много малки суми, които дължа на банки, и си изплащам вноските редовно.

- Станалото по някакъв начин ще се отрази ли на добрия имидж на клиниката ви?
- Не, няма за какво. Аз не съм извършил престъпление, не съм крал, не съм лъгал. Просто съм жертва на двама, които ме наръгаха с дълги ножове. Няма за какво да се срива авторитетът на клиниката.