Бившият президент Виктор Янукович вече се намира в Севастопол, в руска база на морската пехота, предаде украинската национална осведомителна агенция, която е равносилна на нашата БТА. Според телевизионния канал ATR за сваления от власт лидер е приготвен десантен кораб на Руския черноморски флот, с който Янукович ще отпътува към Русия.
Други източници обаче твърдят, че Янукович не е посещавал нито руската, нито украинската военни бази, които са в Севастопол. Той е бил забелязан в Севастопол не по военна, а по лична причина, която според непотвърдените официално данни е добре познатата от смяната на властта насам - опит да отлети в чужбина. След като получил отказ от граничните власти, Янукович се обърнал към своите охранители с думите "Кой ще продължи с мен?".

Това е и последната засега информация, свързана със сваления от власт президент. Източниците не посочват какво се е случило с него. Според украинските медии, ако е останал в региона, Янукович се е скрил в някоя от луксозните резиденции около Севастопол.

В същото време Върховната Рада взе решение да уволни съдиите в Конституционния съд, които са избрани с тяхната квота. Освен това депутатите посъветваха временния президент Александър Турчинов и Съюза на съдиите да направят същото със съдиите, които са от тяхната квота.